Aardgas? Propaangas? Stookolie? Warmtepomp? Hybride-systeem? Vaak is het niet duidelijk voor de consument wat er best wordt gekozen. Alles hangt af van gebouw tot gebouw. Samen met u gaan we op zoek naar de beste oplossing voor het verwarmen van uw woning. Wij plaatsen en vervangen verwarmingsketels, warmtepompen en boilers, of, indien nodig, de volledige Cv-installatie, gaande van vloerverwarming naar radiatoren en convectoren.

Zowel gas, stookolie als hernieuwbare energie zijn ons niet vreemd. Door constante bijscholing zijn wij op de hoogte van de allerlaatste technieken.

Bent u op zoek naar een installateur die u van A tot Z begeleidt? Neem dan snel contact met ons op.

Condenserende gasketel
Condenserende stookolieketel
Warmtepomp
Warm water

Condenserende
gasketel

Condensatietechnologie biedt een efficiënte manier om aardgas of stookolie via verbranding om te zetten in nuttige warmte. De condensatie van de rookgassen wordt doelbewust nagestreefd, zodat de warmte-energie die in de waterdamp van de rookgassen (verborgen) zit, nuttig kan worden aangewend naast de reeds voelbare warmte van de rookgassen.

Condenserende
stookolieketel

Bent u aan het bouwen of verbouwen en hebt u (nog) geen gasaansluiting ? U zoekt naar een prijsbewuste, krachtige en ook betrouwbare manier om uw huis te verwarmen? Overweeg dan zeker ook het plaatsen van een nieuwe condenserende stookolieketel.

“De verbranding van stookolie is toch niet zo goed voor het milieu?” …hoor ik u al denken. Het klopt dat oudere modellen, net als oudere dieselwagens (stookolie, ook wel mazout) meer CO2 en fijn stof uitstoten. De nieuwste stookolieketels zijn heel sterk verbeterd en worden uitgerust met de nieuwste brandertechnieken om zo een erg schone verbranding te verkrijgen, waardoor u vanaf nu een heel stuk milieuvriendelijker én energiezuiniger uw woning van warmte en warm water kan voorzien.

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt energie uit de natuur. Het is dus een ecologische én energie-efficiënte keuze. Het systeem haalt warmte uit de grond, uit het grondwater of, zoals in de meeste gevallen, uit de buitenlucht. Die gratis en hernieuwbare energie wendt een warmtepomp aan voor de verwarming, voor sanitair warm water of zelfs voor de verwarming van het zwembad

Hoe werkt een warmtepomp?

De meeste (traditionele) verwarmingssystemen werken op basis van de verbranding van brandstof. Dat is bij warmtepompen niet het geval. De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald en vervoerd via een koelvloeistof in een gesloten systeem. Deze vloeistof kan bij lage temperaturen al het kookpunt bereiken en verdampen. Een compressor drukt de ontstane damp samen, waardoor de temperatuur omhoog gaat. Via een condensor wordt die warmte uiteindelijk weer vrijgegeven aan het water van uw centrale verwarming.

De besparing op uw energiefactuur kan oplopen tot 70 procent. Dat maakt de terugverdientijd ervan kort. Een warmtepomp is zeker een goede investering als ze gecombineerd wordt met PV-panelen. Een warmtepomp heeft immers elektriciteit nodig om te kunnen functioneren. Daarnaast is het een schone en aangename manier van verwarmen. Er vindt geen verbranding plaats, en er is dus ook geen uitstoot.

Warm water

Een heet bad, een verkwikkende douche, een snelle afwas met de hand. Eén ding hebben ze gemeen: warm water. Er zijn diverse mogelijkheden om uw woning te voorzien van sanitair warm water. Gaande van doorstroomsystemen tot boilers. Warmwaterboilers kunnen vrijstaand worden gebruikt, elektrisch of in combinatie met een verwarmingsketel. Bij een zonneboiler gebruikt u het (gratis) zonlicht voor het opwarmen van uw sanitair water. De warmtepompboiler is een nieuwe energiezuinige manier om warm water te produceren, hierbij wordt de technologie van een warmtepomp gebruikt. De gecapteerde warmte wordt in het warm water gestoken.

Warmwaterboilers zijn het meest populair, omdat ze u in een handomdraai kunnen voorzien van warm water. In tegenstelling tot bijvoorbeeld doorstroomketels hoeft bij warmwaterboilers het water niet meer opgewarmd te worden op het moment van de vraag, wat een impact heeft op de waterdruk, belangrijk bijvoorbeeld bij een regendouche.

We helpen u graag de juiste keuze te maken in functie van uw comfort voor nu en in de toekomst.

Een zonneboiler maakt gebruik van de warmte van de zon om het sanitaire water (en eventueel het CV water) in huis te verwarmen. Om de warmte te kunnen absorberen en vervolgens af te kunnen geven aan het sanitaire water heeft een zonneboiler een aantal specifieke zonnepanelen nodig.

Met een warmtepompboiler gebruikt u hernieuwbare energie om warm water te produceren. Warmtepompboilers zijn milieuvriendelijke toestellen: er wordt warmte onttrokken aan de omgevingslucht en vervolgens wordt deze warmte benut om het sanitair water te verwarmen. Er bestaan zowel systemen waarbij binnenlucht wordt aangetrokken door het toestel als systemen waarbij buitenlucht wordt aangetrokken. U maakt dus geen gebruik van fossiele brandstoffen, waardoor er geen vervuilende uitstoot is. Er is alleen een elektriciteitsaansluiting nodig. Eventueel kan deze gekoppeld worden aan uw Cv-installatie of kan een bijverwarming voorzien worden met een elektrische weerstand. Bij installatie van een warmtepompboiler kunt u tot in 2022 genieten van een premie

U kunt bij ons terecht voor alle verwarmings- en warmwateroplossingen voor uw woning, groot of klein.

Graag bekijken we uw vraag tot in detail om zo samen tot de beste oplossing voor uw project te komen.

Contacteer ons

Zevekotestraat 70 – 8470 Zevekote (Gistel)
BTW BE0788.961.574

T. 059 27 36 25
F. 059 27 36
E. gino@ginoannys.be

OPENINGSUREN

Ma- Vr : 08:00-12:00 & 13:00-18:30
Za: 09:00-12:00 – Namiddag op afspraak
Zo: Gesloten

Menu